Zilveren medaille

Zoë Michaux uit het zevende jaar Bakkerij van COLOMAplus behaalde op de prestigieuze AEH- wedstrijd een zilveren medaille in de categorie ‘patisserie’.

 

AEHT is een wedstrijd tussen Europese middelbare hotel- en toerismeopleidingen. Van 12 tot en met 18 november streden de studenten in Leeuwarden met en tegen elkaar in tien verschillende categorieën. COLOMAplus nam deel met 3 studenten in 3 verschillende categorieën: Bieke Voorspoels voor Hotel/Restaurant, Zoë Michaux voor patisserie en Amanda De Souza Araùjo voor toerisme.

In de categorie ‘patisserie’ waren er maar liefst 18 teams. Zoë behaalde samen met haar Ierse partner een verdiende zilveren medaille. De jury prees vooral de mooie presentatie op het bord én de verrassende smaakverhoudingen.

 

Appels

Zoë moest een dessert maken met als hoofdthema ‘appels’, samen met een deelnemer uit Ierland. Zij werden door loting aan elkaar ‘gekoppeld’. Internationaal samenwerken is een belangrijk item op AEHT. ‘We brachten onze eigen ideeën samen en bleken erg complementair in elkaars culinaire talenten te zijn’ aldus Zoë. ‘We leerden compromissen sluiten om zo tot het beste resultaat te komen’. Ze presenteerden een heerlijk bordje cremeux van Calvados, met een torentje appelmousse op een Iers honingkrokantje, omringd door een getemperd chocoladebandje en een krans van pistache- en pijnboompitjes.

 

Onvergetelijk

Zoë, die o.a. stage doet bij de gekende Leuvense patisserie-chocolaterie ‘Zuut’ (oud-leerling van COLOMAplus) vond het hele wedstrijdgebeuren een onvergetelijke ervaring. ‘Je leert hier op korte tijd samenwerken met mensen die soms heel anders denken en ook andere ingrediënten gewoon zijn’. Zoë werd de afgelopen weken voor deze wedstrijd klaargestoomd door Paul Colijs en Geert Vrancken van COLOMAplus. “We zijn enorm trots op Zoë, zij heeft enorm veel bijgeleerd en heeft al haar talent en kunnen getoond op deze wedstrijd’. We gaan nog van haar horen!”

Meer over deze studierichting: 

Brood- en banketbakkerij en confiserie