Junior Gelato Festival

Het kan niet op voor het huis van gastronomie en gastvrijheid, want er volgde deze week nog een tweede podiumplaats. Dat zorgt zonder twijfel voor een goede boost in de aanloop naar drie dagen hard labeur voor onze restaurantdagen. Hieronder het verslag van onze fiere ijsmeester. 

Nog net voor de restaurantdagen, juist op tijd om de 'stoefkast' op orde te zetten, haalden we met Xena Van Houtven van onze bakkerijafdeling nog een tweede plaats binnen op de eerste editie van de Junior Gelato Festival Challenge. Deze wedstrijd vond vorig jaar voor het eerst plaats voor professionals, maar werd dit jaar doorgetrokken naar leerlingen uit een zevende jaar bakkerij of hotelschool. Met deze tweede plaats zetten we onze afdeling nog maar eens op de kaart. 

Onze leerlingen van 7BAK krijgen een masterclass ijs voor 10 personen in de Carpigiani 'university' te Zandhoven. De Carpigiani university is het doecentrum en 'proefbakkerij' van Carpigiani Benelux (ijsmachinefabrikant). 

COLOMAplus liet op deze wedstrijd de grote Belgische bakkerijscholen achter zichWe zijn trots op onze afdeling Bakkerij!

Meer over deze studierichting: 

Banketbakkerij en chocoladeverwerking