Bedrijfsbezoek Decathlon en Dachser

Op dinsdag 14 november vertrokken we met de bus richting Willebroek. We gingen immers op bedrijfsbezoek bij Decathlon en Dachser. Twee grote firma's waar we bijzonder benieuwd naar waren om hun werking te leren kennen.

Bij Decathlon kregen we een rondleiding in de nieuwe magazijnen. Twee werknemers leidden ons door het ganse bedrijf. Het was enorm boeiend om te zien hoe die logistieke keten werkt.

In de namiddag werden we ontvangen door de mensen van Dachser. We werden daar meegetroond naar een grote vergaderzaal alwaar we een hartelijke ontvangst kregen. Bovendien leerden we hier meer over het ontstaan en de werking van Dachser. Ook hier kregen we daarna een rondleiding door het ganse bedrijf: zowel de kantoorruimten als de magazijnen mochten we bezoeken. 

Dit was een leerrijke en boeiende dag. Zeker daar we ook op deze manier in contact kwamen met onze eventuele toekomstige werkgevers. Want, dit waren zeker twee bedrijven waar we zouden willen werken. Totaal verschillende bedrijven wel, met een totaal andere "bedrijfscultuur". Maar, dat maakte het ook weer boeiend om te zien!

De leerlingen van 4OFRE hebben genoten van deze dag en kijken uit naar verdere uitstappen!

Meer over deze studierichting: 

Office & retail